Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för januari 2012

söndag 22 januari

Rosetter... pass och borta

Min julklapp schampot har jag nu förstått varför jag fickSkrikandes... utställning... och inte en utan två, MyDog. Som om det inte räckte med utställning... jag var tvungen att bada innan dess och om det säger jag blää, blää... verkligen onödigt då jag tycker att jag är fin som jag är men se det gjorde inte matte... så in i duschen åkte jag och det blev både schampo och balsam!!!

Matte packade mina saker och fika och sedan bar det iväg ihop med syrran Vanni och lillmatte Linda... matte glömde dock hälften av sakerna och sprang omkring som en yr höna och packade och jag bara suckade... tror matte var nervös då jag skulle ställas ut i ny klass, jaktklass.

På båda dagarnas utställning så fick jag av domarna EXCELLENT och på söndagen fick jag även något som måste vara jättebra för matte blev så glad då hon fick en blå-gul rosett... kramades gjorde hon med polaren Vinnas matte och jag förstod inget men, men det var nog något bra då matte blev så glad för jag fick extra godis och klappar.

När vi väl var hemma sedan så var ju matte tvungen att fotografera mig ihop med mina rosetter och de tyckte matte att jag skulle hålla i munnenTungan ute... jag gillar bättre när vi på sista tiden tränat apportering och jag får hämta alla apporterna... de tyngsta gillar jag bäst och gärna den som matte klätt med rävskinn.

Nu har matte skaffat pass till mig och jag undrar verkligen vad det är och vad jag ska ha det till... spruta i nacken fick jag och massa uppgifter skrev de in i mitt pass. Jag hört matte säga något om farsan så jag får väl se om pass och farsan har något samband. Tjejhelger har jag också hört matte prata om och jag ska tydligen med på dessa men undrar hur det kan bli så... tjejhelg... jag är ju en KILLE!!! Får berätta mer om det när jag vet.

Förra helgen så sprang jag bort migSkrattande då vi jaga hemma hos mig. Matte, husse, morsan, syrran och jag begav oss ut i skogen på söndagen. Först fick syrran springa och gissa om både jag och morsan fick långa halsar då hon står och husse går fram med bössan... oturligt så hade det som funnits där löpt undan så det blev inget mer än att syrran rusa runt och leta och leta men fann inget. Morsans tur och sedan blev det äntligen min tur... glad att få springa och håller kontakten med både matte och husse men sedan så ser de mig springa igenom en liten mosse och sedan var jag borta!!! Jag kan tänka mig vad som hände då...matte visslar och visslar men om jag hörde eller inte säger jag ej. Matte hörde mig dock skalla efter ett tag och jag kom närmare mattes håll men sedan hörde matte mig bara skrika till och sedan blev det tyst. Borta var jag och det länge kan jag säga... jag hört matte och husse diskutera vad som kunnat hänt men de kan ju bara spekulera i det för det är bara jag som vet... min hemlighet. Matte och husse tror att jag eventuellt ramlat ner i någon skreva eller från något stup då terrängen där vi jagade är ganska eländig... husse var runt och leta och prata med de andra i det andra jaktlaget men ingen sett mig. Matte är det som hittar mig då hon hör mig gnällskälla... visslar i sin pipa och då kommer jag... ganska glad att se matte, morsan och syrran igen. Hem fick jag sedan åka fyrhjuling då lillmatte kom och hämta mig och matte i skogen... varför??? jo, jag haltade och hade blodiga tassar så det blev omplåstring när vi kom hem och sedan blev det en riktig mys eftermiddag framför TV:n. Lite vila och nu är jag mitt vanliga jag igen och springer för fullt.

MyDog 2012

 

 

Kommentarer: 1 Permalänk

 
stäng