Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: alla inlägg

tisdag 20 mars

Nya hyss...

har jag hittat på... jag fått min matte ARG, jättearg kan jag säga... fast det är ganska kul för de pratar om oss men jag fattar inte riktigt vad de menar när de säger om mig "vet ju vem han brås på" eller när de säger "att matte fått en harhund till". Brås jag på farsan, morsan eller båda... vad menar de??? min morsa är ju lydig... nu iallafall.

Kul hade jag i lördags då vi var på KM i fält... jag fick springa och mina ben gick faktiskt ganska fort... fast matte tycker att de kan gå lite snabbare ändå... aldrig är hon nöjd!!! När jag springer fort så fort att jag även springer om min parkompis när vi hitta hare så är matte ändå inte nöjd... DÅ fick jag inte springa fort... då skulle jag tydligen LYSSNAT på hennes pipa!!! Jag tror att matte blev väldigt överraskad att jag hängde på när haren kom, för innan dess hade matte fotograferat ett helt gäng med harar och då var jag helt COOL... drog inte ens i kopplet... bara titta på dem helt lugnt medans matte fotograferade... men, men man kan väl luras och lättlurad var matteFoten i munnen.

Jag misstänker vad matte kommer att träna nu med mig... STOPP skulle jag tro... får väl se om hon lyckas med det. Lyckats fylla min almanacka har matte iallafall gjort... oj, oj, oj det har varit en del och mer ska det bli. Mitt pass ska jag tydligen användas snart, vad man nu gör med det???... apporterar kanske... ja, ja jag får väl veta snart.

Besök av syrran min har jag haft och det blev träning... inte bara för henne utan även för mig. Busa ville vi göra men när vi hade som roligast då blåser matte i pipan... lyssna gjorde jag och nästan gjorde syrran min detsamma. Träna massa apport gjorde vi också och jag gillar helst att bära dem som matte klätt med skinn... de andra försöker jag låtsas som jag inte ser men matte går inte på det tyvärr så det är bara att bära hem.

Lekfarbror har jag varit också... åt små kompisar... försiktig var jag men väldigt förvånad över hur små mina nya kompisar var. Matte har nämnligen tagit med mig på utställningsträning och där är det inte bara sådana som mig utan många olika raser... jag tycker det är jättespännande och kul. Sist busa jag med både de vuxna och de som var valpar... de tyckte jag var väldigt lydig när matte kunde lämna mig sittandes för att hälsa på de andra hundarnaObestämd jag förstod inte vad de menade för jag trodde att alla var som mig... lydiga nästan jämnt. Oj, nu blev det mycket berättande och mer kommer det att bli efter mattes allt planerande... tänk ifall jag också fick vara med och bestämma!!!

många var de och roliga där de hoppa

Stora killen börjar jag nu att bliÄr det bra så här matte???

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 7 februari

Brrr.... det är kallt

tycker matte men ändå tog hon med mig på två dagars träning i helgen som gick. Fast jag tycker inte det är kallt... jag älskar snön och så gör även morsan och syrran. Matte tog riktiga "monsterländer" bilder på oss alla tre i fredags då vi gick till mitt tjärn... oj, vad vi busa och sprang. Matte fegade först flera gånger om vi verkligen kunde gå på tjärnet och ringde minst tre gånger till husse som bara skratta åt henne och sa "med den kylan som varit är det bara att gå". Den enda som gick var matte... jag, morsan och syrran sprang som galningar och hade jage... emellanåt var vi ganska ljudliga av oss... mest morsan då hon skulle styra upp mig och syrran då hon tyckte vi busa för mycket.

Något som började redan på fredagen var husses retandeSkrikandes... massa konstiga namn kallade han mig hela tiden så både jag och matte var ganska sura... jag bara blängde på honom då han sa "här kommer lilla Gösta" eller "hur mår du Kurt"... grrr, grrr säger jag och även matte. Ännu surare blev matte sedan på lördagen när husse även fått med lillmatte Sandra i sitt retande... hon skicka SMS till min matte och frågade "hur går det för lill-Ragnar" men hahaha... matte svara inte - vi har gaddat ihop oss mot dem och tycker att de är enbart löjliga. Fast jag vet varför husse håller på... trots att han inte erkänner det men jag ska tala om varför... jag är husses favorit har jag kommit på.

Nåväl... tillbaka till helgen som matte tog med mig på... massor av apportträning hela helgen och han som höll i träningen har jag träffat innan, Patrik Sjöström... på jaktprov under hösten som gick.

Matte, lillmatte Linda, syrran Vanni och jag packade in oss i bilen på lördagmorgonen och det var inte varmt... -20 var det när vi åkte iväg på morgonen men det blev varmare under dagen... fast varken jag eller matte frös... matte har ju köpt sig nya stövlar och de var tydligen varma för det var full fart på matte min hela dagen. Jag försökte när vi började med vanliga dummys att slarva... det är tråkigt tycker jag... vill hellre hämta pälsklädda saker men... jag fick inte välja och det talade matte om för mig ganska bestämt ska ni veta.

Jag avslutade dagen med att imponera på matte min då vi gjorde släpspår... började med att hämta en sådan där vanlig liten kanin... och det fixade jag ju lätt som en plätt då jag gjort det förr men sedan förvånade jag matte... mitt första rävsläp.. inte så långt men en liten bit... och jag hämtade räven, fyra kilo kall och stelfrusen men... ni skulle sett mattes min. Oj, oj vad många klappar och beröm jag fick... kände mig riktigt stolt för sedan på söndagen gjorde jag det igen till mattes glädje!!!

Här är det bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En flygande monsterländer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matte jag fixar faktiskt detta

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 22 januari

Rosetter... pass och borta

Min julklapp schampot har jag nu förstått varför jag fickSkrikandes... utställning... och inte en utan två, MyDog. Som om det inte räckte med utställning... jag var tvungen att bada innan dess och om det säger jag blää, blää... verkligen onödigt då jag tycker att jag är fin som jag är men se det gjorde inte matte... så in i duschen åkte jag och det blev både schampo och balsam!!!

Matte packade mina saker och fika och sedan bar det iväg ihop med syrran Vanni och lillmatte Linda... matte glömde dock hälften av sakerna och sprang omkring som en yr höna och packade och jag bara suckade... tror matte var nervös då jag skulle ställas ut i ny klass, jaktklass.

På båda dagarnas utställning så fick jag av domarna EXCELLENT och på söndagen fick jag även något som måste vara jättebra för matte blev så glad då hon fick en blå-gul rosett... kramades gjorde hon med polaren Vinnas matte och jag förstod inget men, men det var nog något bra då matte blev så glad för jag fick extra godis och klappar.

När vi väl var hemma sedan så var ju matte tvungen att fotografera mig ihop med mina rosetter och de tyckte matte att jag skulle hålla i munnenTungan ute... jag gillar bättre när vi på sista tiden tränat apportering och jag får hämta alla apporterna... de tyngsta gillar jag bäst och gärna den som matte klätt med rävskinn.

Nu har matte skaffat pass till mig och jag undrar verkligen vad det är och vad jag ska ha det till... spruta i nacken fick jag och massa uppgifter skrev de in i mitt pass. Jag hört matte säga något om farsan så jag får väl se om pass och farsan har något samband. Tjejhelger har jag också hört matte prata om och jag ska tydligen med på dessa men undrar hur det kan bli så... tjejhelg... jag är ju en KILLE!!! Får berätta mer om det när jag vet.

Förra helgen så sprang jag bort migSkrattande då vi jaga hemma hos mig. Matte, husse, morsan, syrran och jag begav oss ut i skogen på söndagen. Först fick syrran springa och gissa om både jag och morsan fick långa halsar då hon står och husse går fram med bössan... oturligt så hade det som funnits där löpt undan så det blev inget mer än att syrran rusa runt och leta och leta men fann inget. Morsans tur och sedan blev det äntligen min tur... glad att få springa och håller kontakten med både matte och husse men sedan så ser de mig springa igenom en liten mosse och sedan var jag borta!!! Jag kan tänka mig vad som hände då...matte visslar och visslar men om jag hörde eller inte säger jag ej. Matte hörde mig dock skalla efter ett tag och jag kom närmare mattes håll men sedan hörde matte mig bara skrika till och sedan blev det tyst. Borta var jag och det länge kan jag säga... jag hört matte och husse diskutera vad som kunnat hänt men de kan ju bara spekulera i det för det är bara jag som vet... min hemlighet. Matte och husse tror att jag eventuellt ramlat ner i någon skreva eller från något stup då terrängen där vi jagade är ganska eländig... husse var runt och leta och prata med de andra i det andra jaktlaget men ingen sett mig. Matte är det som hittar mig då hon hör mig gnällskälla... visslar i sin pipa och då kommer jag... ganska glad att se matte, morsan och syrran igen. Hem fick jag sedan åka fyrhjuling då lillmatte kom och hämta mig och matte i skogen... varför??? jo, jag haltade och hade blodiga tassar så det blev omplåstring när vi kom hem och sedan blev det en riktig mys eftermiddag framför TV:n. Lite vila och nu är jag mitt vanliga jag igen och springer för fullt.

MyDog 2012

 

 

Kommentarer: 1 Permalänk

fredag 30 december

Jul...

i mitt hus har det varit och den tiden gillar jag... goda dofter, paket, pyntat och fintSkrattande. I år var dock både jag och husse extra oroliga om det skulle bli någon jul i vårt hus då matte bara någon vecka innan jul fick för sig att hon skulle göra om i vårt vardagsrumRynkar på näsan. Tokig är matte och husse håller med... då var det inga goda dofter kan jag säga, bara hemsk färglukt i hela huset men matte blev klar i tid och granen kom in i år igen.

När matte väl kom så långt att granen skulle in så tänkte jag vara extra hjälpsam men det uppskattades inte av matte... förstår inte varför... matte hängde kulor och jag plocka bort... lyckades också trassla in mig i glittret och ljusslingan och matte blev bara sur och arg på mig... förstår inte detTungan ute.

Tillslut hade vi en fin gran och matte börja lägga paket under den och det fanns även paket till mig förstod jag då det lukta gott... paketen fick vara ifred då matte sa till mig att jag fick vänta till julafton.

Julafton börja tidigt hos mig med grötfrukost i stallet och många gäster... min syster Rosi var med och det gilla jag då vi kunde busa. En långpromenad i skogen blev det sedan med matte, morsan och syrran... fyra stora älgar mötte vi på vår promenad och de var verkligen STORA kan jag säga.

Mat med goda dofter blev det sedan i mattes kök och jag låg på golvet och kollade på allt matte gjorde. Båda mina lillmattar samt storasyrran Vanni och gammeldamen Pepsi kom sedan in till oss på mat och julklappsutdelning. ÄNTLIGEN fick jag öppna mitt paket och det var ett mumsigt ben i det... bästa paketet... sämsta var att matte köpt schampoo till mig och man kan ju undra om det var nödvändigt.

Jag fick tomteluva på mig som lillmattarna inhandlat

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag öppnar paketEtt stort ben var i mitt paket

 

 

 

 

 

 

 

Jag och syrran i samma säng som vanligt trots att vi har fyra

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 18 december

Magneten...

har matte döpt om mig till fast jag gillade bättre "prinsen"Tungan ute. Mitt nya namn... ja det kommer sig av att morsan min löper och jag går som en magnet efter... men jag kan tala om att nära får jag inte komma... morsan blir surare än surast om jag luktar för mycket på henne. Fattar inte varför hon ska vara sur på mig då jag precis börjat förstå det där med blommor och bin men morsan är helt på det klara med att mig är hon inte intresserad av... just nu är hon nog klokare än mig men jag tror egentligen att jag innerst inne fattar varför trots att hon doftar så gott.

DSC_0131.JPG

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 4 december

Äntligen...

får jag vara med igen... har varit lite orolig och undrat om matte glömt mig eller gett mig semester på livstidTungan ute då hela hösten passerat och jag inte fått berätta något om vad som hänt. Massor har jag gjort och haft en väldigt rolig höst med jakt, prov och mina kompisar.

Denna helgen är dock urtråkig måste jag säga... matte bara målar och målar då hon fått för sig att göra om lite i vårt hus innan julen, både jag och husse suckar.

Förra helgen var dock helt OK för då var jag och matte iväg på egen hand både lördagen och söndagen. Vi var på utställningsträning för en man som heter Gerard O'Shea och det bästa med den helgen var alla köttbullarna jag fick i min mun. Matte tyckte dock att jag behövde stå snyggt innan jag fick någon så det var bara att göra som matte ville.  Jag var trött efter två dagars träning och många hundar men jag hann med att gå på kalas på lördagkvällen och det var jättekul. Många tvåbenta både stora och små och även en fyrbent kompis men han gilla inte mig utan bara morra åt mig så fort jag visade mig. Jag valde istället att lägga mig hos matte i stora rummet, snarka och sov gjorde jag men fick en och annan härlig klapp emellanåt av alla gästerna som var på kalaset, ibland är livet bra härligt.

Långväga besök fick jag i början av november ifrån min polare Hatjo som bor i Stockholm. Han hade med sig sin kompis Abbe, matte Ellen och husse Jonas... och alla gick vi ut i min skog bort till vårt tjärn för att träna vattenapportering och spår. Hatjo var jätteduktig på spåret... jag hann nästan inte fundera på vart han tog vägen förrän han var tillbaka med apporten. På vattnet fick dock min morsa hjälpa till då varken han eller jag simma ut till apporten men när matte dirigera ut morsan min så fick hon dock sällskap av Hatjo som också ville vara med när morsan simma. Morsan min var dock snabbare och hitta fågeln först och var jättestolt när hon lämna den till matte min. Jag har dock bestämt mig för att till nästa år ska jag bli lika bra på att ta mattes alla dirigeringar och hitta fågel lika bra som morsan min.

På fjälljakten hitta morsan min fågel hela tiden och jag vet inte riktigt hur hon bar sig åt men matte var jättenöjd och jag var sur. Jag ville ju också vara först på fågeln men alltid var det morsan min som hann före. Likadant var det när vi var på Gotland... en dag hitta morsan min 25 fasaner... hela tiden dofta det tydligen gott i näsan på henne för hon bara stod, reste och sökte på nytt för att snart stå igen... jag vill också vara som morsan min men jag behöver nog mer träning.

På tal om träning så kan jag berätta om en rolig händelse i höstas när jag och polaren Vinna hade "race" på fältet efter rapphönsen... gissa om våra mattar inte var glada. Både jag och Vinna sökte fågel och Vinna hitta först och det blev stöt... gissa vad vi gjorde då... sprang efterSkrattande... gissa vilka som sprang efter oss... rätt, våra mattar.

Trots vårat bus på fältet så har både jag och min bästa polare Vinna blivit jaktmeriterade i höst... Vinna har varit jätteduktig med ett första pris i UKL med fältbetyg 8... jag har fått två andra pris och jag tror inte matte är riktigt nöjd med migRynkar på näsan. Matte är sur för att jag inte har hittat farten... ibland springer jag med full fart och ibland blir det kissetur och då blir min matte inte glad ska jag berätta. Matte tycker att jag ska ha fart hela tiden men det tycker inte jag är nödvändigt. Mitt första fältprov var på Gotland i höstas och där blev jag även bästa fälthund då jag var den enda unghunden till att gå till pris på det hela provet. Jag skötte min fågel men hade lite bestyr att göra innan... jag var nödig... satt och tryckte i gräset... något doftade väldigt gott, bättre än det jag lämna efter mig... så när jag var klar med toabestyren så blev det bara några steg och där stod jag och inväntade matte som aldrig kom... tillslut kom hon dock för jag misstänker att hon tyckte jag tog för lång tid på mig med mina toabestyr... gissa om min matte blev förvånad då hon hitta mig för fågel.. ja det var en situation att minnas tyckte matte och domaren.

Oj, nu blev det mycket skrivet men det var ju som sagt ett tag sen sist... men nu ska jag vila mig efter allt berättandet.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 11 september

Toppen... botten...

För mig har sista tiden varit toppen men jag tror att matte tyckte sista helgen var botten. Hihi... morsan min hitta på bus när hon skulle starta skogsfågelprov men mer om det snart.

Sista helgen i augusti åkte jag med syrran Vanni till Skåne för fältträning, oj vad kul det var. I år fick jag springa, inte bara titta på som förra året. Brorsan Esso var också där med sin matte och familj och han kunde springa på fältet. Matte var nog lite sur på mig först för jag sprang inte så mycket men VARFÖR skulle jag springa... vad skulle jag leta efter??? När jag fått dofta på det vi skulle leta efter så blev det lite mer spring i mina ben men ändå inte tillräckligt tyckte matte. Stefan som höll i vår träning tyckte att jag bara var ute på kisseturFoten i munnen. Matte bestämde sig nu för att jag skulle få busjaga lite... oj, vad kul det var men som vanligt när det är som roligast så blåser matte i pipan. Först fick jag leta upp rapphöna på rapsfältet och sedan efter jag rest så fick jag  GÅ EFTER... oops, undra vad matte tänkte nu men efter 15-20 meter så blåste matte stopp på mig och jag stannaGlad. En gång till fick jag göra samma sak och den här gången ville min fågel först inte lyfta men den gjorde det tillslut och igen stanna jag när matte blåste.

På söndagen när jag var ute i sök så fråga de lillmatte som också var med "har mamma stoppat peppar i rumpan på honom" för jag sprang som bara den och även hitta mina fåglar som jag skötte. Trött var jag när vi sedan på söndag kvällen åkte hem men vilken härlig helg jag hade.

Första helgen i september var jag på mer fältträning och då var jag, morsan, matte och husse hos någon som heter Joakim utanför Vara. Vilka fält och där fanns fågelTungan ute. Även nu tyckte matte att jag var lite trög på att springa så morsan min fick springa istället... gissa om jag blev sur... ännu surare blev jag när morsan hitta fågel men jag fick gå fram ihop med matte och så reste morsan sin fågel när hon fick kommando... fasan fick hon på vingar.

Tillslut fick även jag hitta fasan men första tyckte jag lukta väldigt konstigt och visste inte riktigt hur jag skulle göra så den tog till vingarna innan jag fattat stånd. Jag hitta dock en till ganska snart och den stod jag för och reste när jag fick kommando av matte. Oj, vad det är kul att vara fågelhund... mindre kul var det senare på eftermiddagen när vi kom till vårt hotell där vi skulle bo över natten... bromsarna på vår bil krånglade... det rök rejält ifrån vår bil och nu blev matte och husse bekymrade över hur vi skulle ta oss vidare dagen efter till skogsfågelprovet.

Det löste sig kan jag säga och dess för innan så sov jag som en prins på hotellet i mattes säng.

Min morsa fick den söndagen till att bli en bottendag för vår matte... morsan som stannar för rådjur hemma trots att hon skallar rejält efter dom brydde sig denna dagen inte om när matte blåste i pipan. Fullt skall på morsan då hon körde upp ett rådjur... matte var tvärsäker på sin pipa men den lystra inte morsan till. En något sur matte hade jag sedan som stoppa in min morsa i bilen och ville inte prata mer med henne på ett tag utan hem bar det nu istället med en krånglande bil... hem kom vi.

Nu är jag långt hemifrån och imorgon ska det bli jakt säger matte... syrran min vet nog vad det är för något på gång för hon har sovit i mattes packning de senaste kvällarna och idag när vi var på promenad så var både hon och morsan superladdade... jag fatta inget.

Jag får skriva rapport om jag fattat det där ordet JAKT snart.


Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 12 augusti

Fullt ös... medvetslös

Det sist nämnda blev jag en måndag för snart två veckor sedan... tror att jag och matte ska åka på något roligt ihop men vart hamnar vi... jo, hos veterinären på Göteborgs Djurklinik. Matte hade beställt tid åt mig då hon tyckt att jag varit stel och lite halt... undra på det efter all cykling med matteTungan ute.

Min veterinär Annika undersöker mig och tycker att jag är en "väldigt cool kille"... hon förvånades över att min puls inte ens steg efter alla undersökningar men jag tror nog att den gjorde det när det var dax att sätta kanyl på mig. Usch... det var inte roligt... drog åt mig tassen så det fick bli två försök men sedan var den på plats. Matte och veterinären hade kommit överrens om att när vi ändå var där så skulle jag höftledsröntgas och då måste man ju "sova" men inte som vanligt. I min kanyl får jag något och sedan blir jag trött, trött, trött... iväg bär de mig till röntgenrummet och vad som händer där sedan vet jag inte... men jag hör tillslut mattes röst när hon försöker väcka mig men jag är så trött och vill bara sova mer. Tillslut får matte väckt mig och vi går ut till bilen men jag är trött så matte får lyfta in mig. Till matte sa veterinären att jag hade fina höftleder och hade nog bara träningsvärk efter allt cyklandet... några dagar skulle det ta och sedan skulle matte få svar på mina höfter. Gissa om min matte var nervös innan svaret kom trots min veterinärs preliminär utlåtande... lördag fick matte svar när hon tittade på SKK:s sida... min matte blev jublande glad då jag fick utlåtandet HD grad A. Bus med syrran Vilma blev det inte den dagen som jag röntgades kan jag säga... jag sov större delen av dagen men framåt kvällen hade jag blivit mitt vanliga jag igenSkrattande.

Jag och syrran Vilma busar med mina trasor... det gillar jag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter medvetslös så kan jag säga att det varit fullt ös... syrran Rosi flyttar in hos mig på onsdagen och har nu bott hos mig i snart en och en halv vecka då hennes matte och husse är bortresta. Min matte erbjöd sig att starta syrran min på bruksgrenarna då hennes husse och matte inte kunde och så blev det. Jag undrar nog om matte inte ångrade sig ett tag... min syrra totalvägrade nämnligen att apportera på torsdag kvällen och provet skulle vara på lördagen. Husse tyckte att matte skulle låta bli att starta men icke... matte min är enveten som skam och gav sig den på att fixa apporteringen och nu blev det intensivträning.

Jag var ganska sur för jag fick inte vara med... bara matte och Rosi och de träna mycket apport och tillslut blev det som matte ville men jag vet att matte önskat sig en eller två dagar till innan provet för de fixa inte full pott som jag.

Ännu surare blev jag på den lördagen när matte och Rosi åker iväg utan mig... fattar inte hur de kunde!!! När de kommer tillbaka är matte dock ganska glad iallafall för det blev inga nollor som hon hade befarat utan syrran min fick 7 på vattnet och 7 på spåret och det var matte jättenöjd med efter all apportvägran när det kom krav in. Jag är jätteglad för nu kan syrran min följa med på fältprov till hösten... både hon och jag behöver ju lära oss hur man gör innan med den biten. Tror dock att jag snart kommer få pröva det för snart ska vi åka iväg bara jag och matte... syrran Vanni och min brorsa Esso ska också komma... vi ska på fältträning söder över har matte berättat... spännande ska det bli för förra året fick ju jag bara titta på men inte i år... nu ska här jobbas.

Alla i familjen har vi varit på promenaderna den senaste tiden för lillmatte har varit bortrest och då fick även syrran Vanni samt Pepsi hänga med på våra rundor i skogen... husse fotografera oss alla.

DSC_0181.JPG

Kommentarer: 1 Permalänk

onsdag 27 juli

Puss... pris o pris igen

Oj, vad det hänt mycket hos mig sen sist. Jag varit på två utställningar till, SKK Tvååker . Ena dagen hade jag med mig min kompis Zam igen som åskådare och dagen därpå var syster Vanni med då även hon ställdes ut. Jag fick båda dagarna i juniorklass EXCELLENT igen.

Matte har tränat mycket vatten och spår med mig på sistone och i helgen som gick förstod jag varför... jag har varit på mitt första prov i brukgrenarna vatten och spår men först hitta vi på bus jag och syrran Vilma i fredags kväll.

Vi hittade en sådan där padda på altanen som min syster gillar... hon tror nog fortfarande att den ska bli en prins om hon pussar på den... jag pussa lite jag också men den blev ingen prinsessa. Dock skulle vi nog inte gett den några pussar för fy vad det sedan skumma i våra munnar och husse var inte glad... vi sprang in till honom i sovrummet och fräste och spottade så det var slajm på hela golvet. Oops! vad arg husse blev och ropa efter matte och sa åt henne att ta ut oss. Ut i köket och matte tog fram yoghurt åt oss och torka rent oss i munnarna och sedan blev det bättre... nu var det sedan dax att sova för vi skulle ju upp tidigt på lördag morgon.

In i bilen lastades jag med syrror, morsa och mattar halv sju på lördagmorgonen och iväg bar det... vart visste jag inte. Väl framme så kom vi till en stor parkering vid en sjö och där fanns många hundkompisar med deras mattar och hussar. Samling, genomgång och sedan bar det iväg igen in i skogen.

Nu skulle det tydligen vattenapporteras förstod jag när vi begav oss ner mot vattnet... fick vänta på min tur då jag inte var först... kompisarna innan mig klarade att hämta fågeln med blandat resultat. Min tur... sitter still när fågeln kastas... går i vattnet på kommando och simmar ut och hämtar fågeln... dock har jag tycker matte ett dåligt vinggrep men jag släpper den inte utan lämnar den till matte. Domaren tyckte jag arbeta bra så jag fick full poängGlad och matte var så glad så jag fick köttbulle.

När alla var klara gick vi upp i skogen och nu skulle vi göra våra spår... inte heller här var jag först utan fick vänta på min tur igen. Äntligen min tur... matte släpper mig lös på spåret och jag går iväg och nu händer det saker... hahaha... tror matte blev något nervös när hon ser att jag är på väg tillbaka... jag hade inte bara en kanin i munnen utan även plockat med mig en meter pinne... lämnar av både kanin och pinne till matte och jag får köttbulle igen.

Nu var jag klar med mitt prov och matte var jätteglad för jag fick full pott på både vattnet och spåret samt blev även dagens bästa spårhund i unghundsklassen.

Hemma på eftermiddagen blev det sedan lite firande då vi alla gjorde en bra dag på provet... nu blir det nog vila från träning ett tag tänkte jag men ack nej.

Dagen efter kommer mina kompisar Lincon och Sheela och tillsammans med deras husse och matte så gick vi bort till mitt tjärn i skogen. Nu blev det vattenapportering samt spår... undra vad matte tänker nu med detta funderade jag lite på och dagen efter på måndagen fick jag svar.

En måndag som var väldigt innehållsrik då matte åker iväg med morsan på morgonen och kommer hem utan henne... jag undrade vart morsan tagit vägen och fick nöja mig med syster Vilma under dagen istället. Senare på eftermiddagen åker matte iväg med bara mig.... vad ska hända nu??? Jo, vi åkte till ett särskilt prov i bruksgrenarna för matte ville pröva att starta mig även i öppenklass spår och vatten. Bra gick det och inget vinggrep idag inte... gissa om min matte var glad när vi åkte hem då jag fixade även det med full pott och jag var också glad då det blev köttbullar igen.

Låter nästan som jag får köttbullar jämt då jag jobbar men si det får jag inte... är matte inte nöjd med mig så blir det inga köttbullar kan jag tala om och matte ger sig inte heller förrän jag klarat min uppgift. Jag har ju försökt några gånger och bara ta med mig fågeln en bit men se det har jag slutat med då matte inte låter mig komma upp utan fågel. Det är nog mattes envishet och min arbetsvilja tillsammans som gett mina resultat men nog om det nu.

Väl hemma sedan på kvällen efter provet så blev jag extra glad för då hade morsan min kommit hem igen... hon såg dock något konstig ut... såg ut som hon hade en stor lampskärm runt huvudet och när hon gick så krocka hon med det mesta i hennes väg.

Nu är det iallafall SEMESTER hos oss då matte tycker att vi varit duktiga allihopa och klarat av våra bruksgrenar... hahaha husse var rolig... han tyckte efter min bedrift på måndagkvällen i öppenklass att jag var hans hund men det höll inte matte med om... tror inte jag gör det heller för jag gillar min matte ganska mycket.

Jag med mina priser, morsa och syrror efter Abild

 

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 12 juli

GPS... hantlar... sovmorgon.............

...det sist nämnda VAD ska det vara BRA för??? Igår tyckte matte att vi skulle ha sovmorgon då det var hennes första semesterdag... usch, usch säger jag. Försökte på alla sätt att väcka matte... pussar, slickar, mina lektrasor men matte bara sa åt mig att jag skulle gå och lägga mig... MEN skam den som ger sig... jag fick upp matte till slutSkrattande.

Matte och GPS... är en annan otrolig historia... tur att matte har sin mobiltelefon. Först körde vi fel när vi skulle med syster Vilma på mentalbeskrivning... körde nog Trollhättan runt tror jag och till slut fick matte ringa för att vi skulle hitta rätt. Idag när vi skulle på träning med mina kompisar så blev det samma sak... runt, runt på småvägar o villaområden och till slut ringde bästa polarens matte Annika och undra var vi var... bäst var att hon kunde lotsa oss rätt via telefon. Träning blev det igen, har varit några nu ihop med mina kompisar och jag blir busigare och busigare för varje gång så nu ska det bli EXTRA träning imorgon tycker matte. Idag skratta mattes kompisar åt henne då jag bara låg och simma runt, runt... hade först hämtat fågeln men sedan la jag den i vassen och skulle simma över till matte utan fågel. Oops! det gick inte... matte var bestämd av sig och jag fick inte komma upp på land förrän jag hämtat fågeln. Jag var dock lika bestämd med att jag inte skulle göra det trots att jag visste var den var... ville matte skulle simma idag men si det ville inte hon. Mattes räddning blev att hennes kompis rodde över till gräsön och sa till mig med barsk stämma... usch, det finns fler lika bestämda som min matte så inte nu heller kunde man fuska utan bringade hem fågeln från ett öppen klass vatten.

Hantlar... det är en annan historia det och det var mattes kompis som gav henne den geniala idéen. Iväg till COOP for matte och köpte 3 kg:s och 5 kg:s hantlar så nu åker de med varje dag på vår skogstur. När vi träna en kväll så hämta jag 3 kg:s hantel förklädd till räv och gissa om min matte blev förvånad. Tack vare det så tyckte matte det var en jättebra idé med hantlar så nu väntar vi bara på att vårt rävskinn ska bli klart som matte flått och sedan har även jag en rävapport.

Bad och utställning har det varit igen och det först nämnda protestera jag mot även denna gång. Jag fick dock ge mig då matte inte tyckte att jag kunde gå med gröna ben och intorkad padda runt halsen som jag rullat mig i... kanske tur var det för på SKK utställningen i Borås fick jag i juniorklass EXCELLENT med CK... gissa om min matte var glad.

 

Jag ser dig matte o syster Vilma när hon vattenapporterar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övar mig med 3 kg hantel inför rävapport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKK utställning Borås

Kommentarer: 0 Permalänk

«första «tidigare Visar 31–40 av 50 inlägg    nästa» sista»
 
stäng