Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: alla inlägg

måndag 20 juni

Slut, slut, slut....

Måndag kväll igen men jag är ledig... ingen kurs då det förra måndagen var kursavslutning för mig och alla kompisarna. Jag tog ledigt den kvällen och var åskådare ihop med min bästa polare Vinna som nu bott hos mig i en vecka. Matte hade faktiskt lovat mig innan att vi skulle vara åskådare då jag var trött sen helgen då vi var på läger och tränat jättemycket. Båda mina systrar, stor som liten var med... Vanni med matte Linda och Rosi med husse Rolf.

Vi tränade apportering både på land och i vatten, lydnad och spår... jättekul men oj vad många intryck jag fick och var ganska trött på söndagen när vi åkte hem. Jag försökte lura matte emellanåt på träningen men si det gick inte för det var en tant där som instruktör som sa att jag bara spelade... till min matte sa hon att matte kunde kräva mer av mig då jag både får husrum, mat och kärlek. Så nu tror jag det blir "andra bullar" på våra träningar framöver om jag känner matte rätt.

Jag tyckte dock att jag var duktig den helgen för jag hämtade fågel både i vattnet och på land samt spårade och apporterade kanin och matte min slapp och bada igen.

Bada fick matte göra när vi var på kursavslutning hos Anders och Peter... och det med kläderna på då jag inte hade någon lust att hämta någon gammal mås eller apport. Simma och bada var helt OK men resten... nej... men si då hoppade matte i och talade om för mig vad som gällde och det var att ha med sig något upp på land. En runda hos kaninerna blev det även den kvällen för mig... jag sprang ihop med en annan hundkompis och tyckte det var kul... men även denna gången kommenderade matte mig stanna när det var som roligast och jag hade öronen med, lystrade och stannade.

Bästa polarn Vinna har bott hos mig i en vecka nu och jag kan säga att det varit mycket BUS men ikväll ska hon åka hemRynkar på näsan. Första dagen busade vi nästan hela tiden så matte tyckte att vi behövde paus emellanåt och det fattade inte vi varför... har man kul så har man. Morsan och syrran Vilma har också varit med i vårt busande och matte var inte glad när vi drog in på altanen runt alla hennes färgburkar... ingen fick färg på sig och burkarna välte inte till mattes stora glädje.

 

Kommentarer: 1 Permalänk

lördag 4 juni

Usch o fy...

två bad på mindre än en vecka och inte bad som jag gillar utan i mattes dusch... löddra gjorde det också och lukta "tjej"... att inte matte fattat det ännu att jag är en kille. Första badet var väl OK då jag var ganska smutsig men igår... nää det var jag inte riktigt med på men matte sa att jag fick skylla mig själv då jag rullat mig i SKIT på sista kvällsrastningen. Luktade gott tyckte jag att jag gjorde men tydligen kunde man inte gå sådan på utställning så därför fick jag bada IGEN.

Två utställningar har jag varit på den senaste veckan, i söndags Västkustvalpen och idag min första officiella utställning, SKK Vänersborg.

Västkustvalpen höll jag nästan på att missa då matte körde FEL... fattar inte hur hon kunde det då vi nästan bor i Göteborg och matte varit på utställningsplatsen innan. Ja, ja fram kom vi tillslut och min hundkompis Zam var med som åskådare. Många rosetter fick jag då jag blev BIR med Hp.

Idag fick jag av domare Inge E:soon Thoor i juniorklass bedömingen EXCELLENT

"Bra huvud och uttryck. Utmärkt hals. God överlinje. Bra bröstkorg för denna klass. Stark benstomme. Goda vinklar. Bra tassar. Bra pälskvalité. Välvisad".

Matte var väldigt nöjd med mig idag och till henne sa domaren att jag hade "det" men behöver grovna... då skulle tydligen mina CK:n också komma... vad det nu är för något???

Imorgon ska det bli träningsrunda med min syster Rosi och det tycker jag är roligare än utställning.

Nästa helg kommer bli spännande för då ska jag och matte åka bort på träning hela helgen... kommer nog bli trött men spännande ska det bli.

Min rosett efter SKK Vänersborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matte övar med mig innan vi ska in i ringen på Västkustvalpen  Jag med alla mina rosetter och kompisen Sam

Kommentarer: 1 Permalänk

torsdag 26 maj

Lurad...

blev matte igår kväll av mig. Jag var på träning hos Anders och Peter tillsammans med alla kompisarna, bästa polaren Vinna var också därGlad.

Kvällen börja med att vi skulle göra olika apportövningar och det gick väl ganska bra. Vi har kommit lite på kollisionskurs jag och matte men börjar nu hitta tillbaka igen så det ska nog fixa sig när det är dags för bruksgrenarna för mig... och det är snart säger matte.

Efter alla apportövningar blev det fika... men inte nu heller för mig... bara matte och alla andra hussar och mattar... fusk tycker jag, det borde införas hundfika också.

Stanna kvar övning blev det sedan och det var jag bra på och fick faktiskt kallas in först.

Stopp övning med apporter var sedan nästa moment men det var ingen som var riktigt sugen att pröva det mer än min matte men jag tror inte att hon hade tänkt sig vad det blev.

Jag och polarn Vinna skulle springa ikapp till en kastad dummy... bråttom fick jag för först ville jag vara och snabb var jag också på att ta apporten och sedan springa till matte i full fart med den.

Nu skulle samma övning göras igen men den här gången var det bara Vinna som fick springa till apporten och jag skulle tydligen stannas på halva sträckan... trodde matte ja... men tji fick hon för det var inte min plan.

Jag skulle nog om jag tänkt efter stannat för nu blev det ett utvecklingssamtal mellan mig och matte... sedan skulle vi komma tillbaka och göra om övningen.

Matte pratade ganska rejält med mig och jag insåg snabbt att det var bäst att lyda när matte sa stanna. Vi gör om övningen och nu stannade jag direkt när matte kommenderade mig trots att Vinna fick springa vidare... men även hon stannade plötsligt när matte blåste... jag förstår varför, för matte lät ganska bestämd när hon blåste i sin pipa... inte vågade man göra tvärtom igen.

Några fick sedan gå in i kaninhägnet och även där skulle det göras apportövningar.

Efter ett tag skulle även stanna kommandot tränas där och matte försökte smyga sig tror jag men hennes kompis sa att vi inte varit inne så nu blev det vår tur.

Matte fick ställa sig en bra bit ifrån mig och så gick Anders med mig och leta kanin. Jag tror min matte hade ganska hög puls då hon inte fick vara nära migTungan ute. Kanin hittade jag och stod för den och sedan sa Anders till mig att jag skulle resa den... oj, vad kul det då blev... fullfart efter kaninen... äntligen lite kul. Vad hände nu då???? Jo... hörde plötsligt min mattes stämma när jag hade som roligast och hon säger åt mig att stanna... hur kunde hon komma på något så dumt när jag hade så roligt kan man ju undra. Vad gjorde jag???? Stannade på direkten då jag kom ihåg vårt utvecklingssamtal en stund tidigare och hade inte lust till ett till.

Jag var duktig men matte fick skäll för att hon berömde mig för dåligt... haha det kunde hon ha när hon var så dum och stannade mig när jag hade som roligast.

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 22 maj

Brorsan på besök...

...oj, vilken härlig dag jag haft!!!

Imorse hängde jag först med matte ut i stallet och släppte ut hästarna och såg till att de fick frukost, gillar när vi är i stallet, jag och matte.

Sedan lite frukost åt oss och sedan började matte packa ryggsäcken... den där spännande säcken som matte har mycket roligt i och idag dofta det extra gott ifrån den.

När vi precis var färdig packade så får vi besök... och jag visste inget om det. Det var min brorsa Esso och hans matte Kristin som kom på besök till oss och det gilla jag. Lite bus mellan brorsorna blev det innan vi gick ut i min skog och där var vi länge. Morsan och syrran Vilma fick också följa med samt husse och han hade all den goda fikan i sin ryggsäck... den jag inte fick smaka påRynkar på näsan.

Det skulle tydligen vara träning idag förstod jag efter ett tag... mycket apportträning och mest för Esso och inte för mig... suck. Jag ville ju också... fattade du inte det matte.

Måste säga att brorsan min var väldigt duktig och även hans matte som visade honom hur han skulle göra. Först var han lite som jag ibland har varit... tramsig men efter ett tag när min matte ihop med hans matte jobbat med honom så var han jätteduktig. Han kunde både hämta, bära och lämna till sin matte och det var både dummys och fåglar.

Spåra fick han också göra... suck, jag fick inte. Fast ok jag tror jag får göra det imorgon med matte istället om jag känner henne rätt.

Vi avslutade dagen med mitt favorit element... vatten.

Först ville brorsan inte men sedan när han såg hur jag hoppa och simma så kunde han inte hålla sig. Det fanns en säl i brorsan min också. Matte fick kasta många apporter för vi hade kappsim om vem som kunde hämta snabbast. De som flöt iväg långt ifrån oss fick morsan hämta då matte dirigera dit henne... fast jag tror nog att jag kan det snart med och då får morsan konkurrens.

En jätterolig dag har jag haft... tycker om att träffa mina syskon. Matte fick mejl av syrran Bessie i veckan och även hon är igång med träning... hoppas jag kanske träffar henne snart också.

En upptagen man kommer jag vara i veckan som kommer då vi har mycket inplanerat... jag och matte... så nu ska jag vila mig. Bästa som finns är att mysa ihop med morsan och syrran... en enda stor hög med münstrar blir det när vi kryper ihop i våran säng.

 

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 13 maj

Skräddare...

...försökte jag vara men det uppskattades inte av matte minRynkar på näsan. Jag har svettats i min päls och tagit tillvara på varje tillfälle till bad på våra skogsrundor de senaste dagarna. Kan inte fatta att matte min går i långa byxor när det är så varmt så jag tänkte... kanske hon inte har några shorts??? Jag hjälper henne och gör ett par... men det uppskattades inte av matte min. Jag tog mattes fina jaktbyxor och gjorde om till shorts... samtidigt rensade jag rent i fickorna på byxorna där det fanns mycket hundgodis. Jag kan säga att matte min blev inte glad när hon upptäckte vad jag gjort och det kan jag inte fattaTungan ute.


Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 10 maj

Badmästarn...

det är jag, säger matte. Ikväll hade jag med mig min syster Rosi, hennes husse och matte och så åkte vi till mitt lilla badställe.

Min syrra har ännu inte riktigt kommit på vad jag lärt mig... nämnligen att simma i alla lägen. De skratta åt mig ikväll och jag fått nya smeknamn som både sälen, uttern, bävern då jag fullkomligt älskar att simma. Syrran min kommer snart bli detsamma som mig för idag simma hon och tyckte det var extra kul att simma efter den ripvinge som min matte kastade iväg i vattnet... både jag och hon tävlade om vem som hämta den snabbast.

Mycket bus blev det även på stranden och vi såg ut som två sandmonster så det fick bli bad igen innan vi åkte hem.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 8 maj

Fullt, fullt, fullt...

oj, oj, oj vad det händer saker hos mig. Morsan luktar supergott då hon löper och det är träning, träning och åter träning.

Förra helgen tog jag och matte min en promenad själva på lördagsmorgonen och vi gick till min syster Rosi. Tillsammans med henne och hennes husse och matte så åkte vi iväg i bilen... till träning hos Anders Landin och hans medhjälpare Peter Nilsson. Många apportövningar gjorde vi samt tränade stoppet med kastapport... jag ville inte springa efter när den där vita saken flög iväg över marken utan stannade och tittade på vad som hände.

Jag och matte samt några till vi fick bakläxa på UT-kommandot men vi tränar på. Jag tycker det är jätteroligt för jag får så mycket godis när vi tränar det... matte lägger en godis på marken och skickar mig sedan på den och det gillar jag.

Bada fick vi också göra och jag slängde mig i vattnet som en säl, upp och ner, upp och ner igen och bara simmade runt. Matte slängde dummy till mig men den bara titta jag på och hade inte lust att ta den med mig, det var ju roligare att bara simma när det var så varmt ute.

Efter ett tag så var det många dummisar som flöt omkring i vattnet då även mina kompisars hussar och mattar slängde i sådana. Vet ni vad jag gjorde då??? Jo, jag beslöt mig för att ta med en upp på land och vad händer då??? Min matte blev så glad när jag plockade med mig en dummy så jag nästan undra vad som hände och jag gjorde det igen och igen, det var ju kul när jag fick så mycket beröm av matte.

Även i den stora dammen hämtade jag dummyn, fast det var många som hade hoppats på att jag inte skulle gjort det utan fått se min matte bada igen. Jag har hört att hon fick göra det med syster Vilma för något år sedan. Någon försökte även med loss-kommandot till mig men jag släppte den inte för jag skulle lämna den till matte.

Trött och nöjd var jag när jag kom hem och vilade mig till måndagen då det var lydnadskurs med Lars-Göran Stervik och Anders Blomgren och alla mina kompisar.

När vi gjorde inkallning så försökte Lars-Göran få mig att springa efter en boll istället för till matte men se den gick jag inte på.

Bad och apportering har det varit även denna helg och även nu tillsammans med syster Rosi. Jag glömde öronen vid ett tillfälle sa matte då jag hitta en jätterolig och stor kompis i vattnet... en kanadagås. Fast den tyckte inte att jag var lika rolig och fräste åt mig.

Imorgon bär det iväg till veterinären för jag ska få min ett års spruta så jag är ordentligt vaccinerad.

Tjohopp här kommer jag jag vill bekanta mig med dig

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 19 april

Sälen...

i mig har idag vaknatTungan ute. Matte tog mig, syrran och morsan på promenad bort till tjärnet idag och givetvis skulle hennes kamera med. Suck, suck säger jag bara för matte skulle fotografera oss på bryggan. Jag gillar inte att sitta stilla och se fin ut så matte hade lite pyssel med oss alla tre innan hon blev ganska nöjd. När matte sedan gav oss frikommando så bröt GLÄDJEN ut. Morsan och syrran hoppa rakt ner i vattnet från bryggan och börja simma medans jag stod förvånad och tittade på vad som händeFörvånad.

Jag var dock inte sen att fatta att det var något roligt som nu hände men hoppa i vattnet... det tåldes att tänka på. Snabbt sprang jag till kanten vid berget och försökte på alla sätt komma till morsan och syrran men det gick inte så som jag tänkt mig så det fanns bara ett val kvar nämnligen att BADA. Jag kan lova er att matte såg förvånad ut då jag tar ett jättehopp rakt ut i vattnet och sedan börjar simma ikapp med morsan och syrran. Jättekul var det men kallt. När vi sedan skulle gå ifrån tjärnet så hade jag ingen lust till det utan ville simma mera så matte fick ta fram den bestämda rösten innan jag behagade sluta så nu säger matte att jag är den nya sälen i familjen precis som morsan och syrran min var innan mig.

Mycket har hänt hos mig på snart två veckor... ena veckan snö och nästa bad, kontraster kan man säga. Många hundkompisar har jag också träffat, på måndagkvällar är både syrran Rosi, Gibbson och Spike med och igår var syster Vanni med för att kontrollera så jag sköter mig på kursen. Haha... hon var ett retningsobjekt för mig och de andra killarna igår då hon löper så jag lura matte några gånger med att inte lyda då hon inte var beredd. Lukta ju extra gott när syrran gick förbi mig och matte visste först inte att hon löpte men förstod senare varför jag ville gå efter.

Social träning har jag också varit på som matte kallar det, närmare bestämt i Nolhaga parken i Alingsås. Kompisarna Vinna och Iza var också med tillsammans med sina mattar. MASSOR utav fåglar fanns det där, alla möjliga sorter. Cool som vanligt var jag och titta på dem och kunde inte fatta varför de var så intressanta för mina kompisar. De är ju innanför staket så varför lägga tid på dem när man kan fika med matte istället. Mattes kompisar skratta åt mig och matte när vi fika... gott var det.

Nya äventyr väntar mig säkert snart kan jag tänka mig då matte alltid hittar på något. Veterinären är något matte börjat prata om och tydligen ska man vaccinera sig igen när man fyller ett år och det gör ju jag om någon månad så det blir nog ett besök för vaccination snart.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 4 april

En upptagen man....

...det är jag, så upptagen så jag nästan inte hinner att uppdatera min blogg. Så mycket roligt händer nu för tiden fast allt får jag inte vara med på utan ibland bara vara åskådare.

Helgen för snart två veckor sedan så var det utställning och jag skulle varit med men fick inte då jag ätit pencillin och det hette att jag var dopad. Dopad??? det kan man ju undra vad det är för något påhitt. Jag var lika pigg som vanligt men tydligen fick jag ändå inte ställas ut fast jag såg likadan ut som vanligt trots de vita pillren jag åt med glädje. Åskådare fick jag vara denna dagen men det var lika roligt, så många hundkompisar fanns där och roligast var att träffa bästa polaren Vinna. Busa gjorde vi men matte tyckte jag skulle ta det lite lugnt så jag inte smutsa ner Vinna för hon skulle in i ringen och visa sig för domaren. Hon blev Bästa valpen för dagen men det visste jag redan då jag tycker hon är snyggFlört.

Dagen efter träffades vi igen hos Anders Landin och hans medhjälpare Peter Nilsson, träning för mig var det som gällde denna dagen. Första övningen gjorde nog alla mattar och hussar lite nervösa tror jag för vi skulle gå lösa bredvid våra hussar och mattar en lång bit upp bakom huset. Där blev det kvarsittande och efter en stund så skulle vi kallas in men inte alla på en gång utan en i taget.

Vi fortsatte sedan att gå lösa och när vi kom till nästa station så var det apportering. Här skulle jag bära och komma när matte ropa. Jag och matte fick beröm för jag är ganska bra på detta men nu tränar vi vidare på att jag ska gripa på kommando och det gör jag oftast.

Läxa till nästa gång fick vi också att vi skulle träna ut-kommando och det gillar jag när vi gör för jag får så mycket godis då. Matte skickar mig inte på någon dummy utan ett plastlock med godis på och jag tycker det är jättekul att springa dit och få godiset.

Denna gången fick vi även titta på roliga kaniner som hoppade omkring innanför ett staket. Jag var ganska cool, endast en gång rusa jag iväg och det var när mina kompisar bredvid sprang iväg och jag ville hänga på. Men si det fick jag ej, knappt en halvmeter kom jag innan matte stoppa mig. Matte är lite nervös inför nästa gång för då ska jag tydligen få se på kaninerna men denna gången inte från utsidan utan insidan, matte skulle inte slippa undan det sa Anders. Gissar att det är därför matte tränar så mycket stopp med mig på sistone.

Denna helgen har hela ligan varit iväg på olika fältaktiviteter som KM-fält och träning. Jag fick springa lite varje dag men mest fick morsan och syrrorna, fusk tycker jag.

Idag har jag varit på min hundkurs som Lars-Göran håller i och många av mina hundkompisar var där och det blev jag så glad över. Inte bara hos Anders träffas vi utan även på måndagkvällarna nu. Kontakt och förbudsövning med korv var bland annat något vi gjorde idag. Det var nästan så jag tog korven men matte sa till mig på skarpen så jag lät bliTungan ute.

Jag har förstått att det är något mera på gång också då husse och matte packar och pratar om skidor och snö. Fattar inte riktigt vad de menar??? Snö här, nä det tror jag inte och vill inte heller ha då det nu luktar så gott i skogen när det är vår. Får nog återkomma om det här med snö när jag fått reda på vad de menar.

 

Bra utsikt på mattes axlar. Fotograferad av Annika Wängvik.

Kommentarer: 1 Permalänk

söndag 13 mars

Fotomodell...

I fredags paketera matte in mig, morsan och syrran i bilen och iväg bar det. Innan vi åkte så tyckte matte att vi alla skulle kissa men jag kissar inte på kommando som morsan och syrran gör och då kan det hända saker. Matte tillsammans med lill-matte kör iväg med oss och vart undrar jag??? När vi stannade så var vi på en stor parkering och nu hade matte bråttom att få in mig i huset vi parkerat framför. Varför??? Jo, det föll massor av blötsnö ner på oss och jag fick inte bli blöt i pälsen tyckte matte och jag som ville kissa just DÅ.

När vi kommit in i huset så var vi i en jätteaffär med massor av roliga saker för oss hundar och gott luktade det överallt också, vilket ställe jag kommit till tänkte jag, här ville jag springa.

Springa fick jag inte utan jag hamnade i strålkastarljuset... jag skulle fotograferasTungan ute.

Två fotografer bestämde att jag skulle sitta, först åt ena hållet och sen åt andra hållet och inte nog med det sedan skulle jag också ligga... inte det heller som jag ville. Massa konstiga ljud höll de på med, pipleksaker och blåste i flaskor... usch, jag gillade inte det där konstiga flaskljudet.

Pust säger jag bara men tillslut var de nöjda med bilderna på mig och jag slapp att vara modell.

Upptäcksfärd i affären blev det nu för matte skulle köpa nytt foder åt mig och resten av gänget. Oj, vad det luktade gott där alla fodersäckarna fanns och jag ville ha allt så därför bestämde jag mig för att har jag inte kissat innan så gör jag det nu så ingen annan kommer här och försöker sno all den goda maten från mig. Till mattes stora fasa så kissade jag en bra sträcka på golvet... men det skulle jag inte gjort för nu skickade matte ut mig från affären.

Haha... nu fick matte torka efter mig, så kunde det gå när matte tyckte att jag skulle fotograferas.

Meningen var att jag med hela familjen skulle fotograferas men det fanns inte tid till det så jag fick fotograferas själv. Matte fotografera hela vårt gäng hemma i skogen istället när vi var på promenad.

Hela min familj

 

 

 

Kommentarer: 1 Permalänk

«första «tidigare Visar 21–30 av 50 inlägg    nästa» sista»
 
stäng