Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: alla inlägg

tisdag 1 mars

Egen tid...

I helgen som gick hade jag och matte min egen tid som det så populärt nu för tiden kallasCool. På lördag morgon kom min syster Rosi och hennes husse för att hämta mig och matte, vi skulle på träning hos Anders Landin. Riktigt, riktigt halt var det på vägarna när vi åkte och det låg faktiskt några bilar i dikena utefter vår färdväg men fram kom vi.

Det var så många kompisar där så jag blev riktigt till mig, träffade Gibbson igen som har varit på valpkurs hos mig tidigare samt münstertjejen Vinna och ny kompisar som var jätteroliga att leka med. Fast det var ju inte leka vi skulle göra utan våra mattar och hussar skulle lära sig att få oss hundar till att gå fot utan koppel, stanna, apportering och inkallning. Matte trodde nog att hon hade ett ganska bra stopp på mig men si i lördags lura jag henne. Först stanna jag riktigt bra men sedan när det slängdes dummys framför mig så ville jag gärna rusa efter och kolla vad det var. Vi fick ta en straffrunda och sedan gick det bättre.

Mest bråka jag med matte när man skulle kallas in när man precis hittat en jättehög med godis på marken, fattar inteObestämd... först fick jag äta av godiset men sedan skulle jag plötsligt komma när matte ropa. Det hade inte jag lust till när det fanns så mycket gott att äta men efter att matte gett mig en korrigering så insåg jag att det var bäst att lyda. Trodde sedan att matte skoja med mig för hon ville att jag skulle gå över allt godiset igen men det ville jag inte och tänkte fattar du inte matte... du sa ju NEJ nyss och nu vill du att jag ska gå dit igen, jag är väl inte dum heller... vill väl inte ha en korrigering till.

Bästa på dagen var sedan när vi fick springa lösa allihopa och LEKA. Oj, vad kul jag hade med en stor vorsteh-kompis, vi busade verkligen. Åh, vad händer mitt i allt när det är som roligast? Jo, matte kallar in mig och jag sprang faktiskt direkt till matte trots att jag hade så kul och till min stora glädje fick jag sedan springa ännu mera och busa.

Många roliga bilder fotograferade både Anders Landin och Annika Wängvik på oss och vill du se så hittar du dem här på Landins-hund-katt eller HuntingBrowneskennel.

 

Alleborgens Wickevire Alleborgens Wimsa

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 20 februari

Monster...

...inte jag inteFoten i munnen, fast matte säger att jag är ett. Denna veckan har min matte varit riktigt arg på mig, varför??? Jo, jag bet av en elsladd till en lampa härom dagen men som tur var hände det inget allvarligt. Usch, vad arg matte var på mig och jag vill helst inte det ska hända igen.

Roligast denna veckan har varit att jag fått träffa den tjusiga tjejen igen samt hennes pappa och bror. Tillsammans med våra mattar åkte vi skidor och vi var sex stycken av min sort och vad vi sprang och hade det kul tillsammans allihopa. Morsan min var ju också med men det var okej för hon busa både med mig och tjejen samt de andra.

Kommande helg börjar tydligen allvaret för mig säger matte.... jag ska på kurs och tjejen ska med och min systerGlad, kan hoppas det blir leka av men känner jag matte rätt så blir det nog inte det utan träning.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 13 februari

Vilken dag...

En superdag har jag haft, så nöjd och så trött är jag nu.

Jag och matte åkte idag iväg själva och att det skulle bli något spännande och roligt hade jag redan räknat ut. Jag fick träffa Iza igen samt nya hundkompisar och däribland en tjusig münstertjej vid namn Vinna.

Träna skulle vi visst också göra och det blev inkallningsövningar, stopp och apporteringsträning fast jag ville hellre busa och leka.

Efter ett tag gick vi ut på de stora fälten och äntligen fick JAG springa, vad kul det var. Jag fatta ju inte riktigt varför och tyckte mest det var roligt att springa ikapp med alla kompisarna. När matte blåste i pipan så sa hon att jag glömt öronen hemma, undra vad hon mena med detFlört. Det tog en stund men sedan lyssna jag faktiskt riktigt bra på mattes pipa och både kom och stanna när hon blåste. Matte hade hoppats på att vi skulle hitta hare så hon kunde träna STOPP med mig men ack icke. De harar vi såg försvann långt bort över fältet så det ända jag hitta var spåren efter dem.

Den tjusiga münstertjejen ska jag tydligen få träffa till helgen igen men morsan min ska då visst med, usch säger jag, vill träffa henne själv.

 

Jag flyger igen, älskar att springa och fort går det

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 7 januari

MyDog...

wicke_pa_MyDog.jpg

 

Oj, vad trött jag är efter två dagars utställning, MyDog 2011. I onsdagskväll åkte jag in i badet och förstår inte varför det skulle vara nödvändigt, mina tassar blev också friserade och extra kammad blev hela jag.

Torsdag morgon åkte jag och matte iväg för första dagens utställning och det var ett riktigt roligt ställe vi kom till, massor av hundar och alla ville jag leka med. Denna dag blev jag etta av valparna men fick inget mer förutom bra kritik. Idag fredag blev min matte extra glad för jag fick massa rosetter och jättebra kritik av domaren Ann Carlström. En väntans tid blev det nu för att jag skulle vara med i finalen med de andra valparna. Matte tog sig en fika och jag lade mig på filten och sov, trött, trött.

Så blev det final och jag skulle springa in med massor av andra valpar och det ända jag ville var att leka med alla men det fick jag inte, usch. Här placera jag mig inte och det gjorde inget för jag tyckte det räckte för dagen, ville åka hem men inte fick jag det.

Jag och matte ställde oss vid stora ringen för att invänta mina kompisar Jackson och Lincon som skulle in i finalen. Jag hade turen och hitta en kompis vid namn Hatjo utanför ringen och vad kul vi hade. Mycket bus blev det för han var en jätterolig kompis som bara ville leka. En och annan tupplur tog jag mig emellan lekpassen trots högtalarna sprakade och det passera massor av folk. Matte sa att de skratta åt mig där jag låg mitt i allt och bara sov.

  

Kommentarer: 1 Permalänk

söndag 26 december

Jul - konstiga saker händer...

Massor har hänt hos mig sen sist jag skrev, jag varit lite dålig på att berätta då det varit fullt upp. Jag har varit på min första inofficiella utställning och fick tre rosetter med mig hem men varför vet jag inteObestämd, tydligen var den ena BIR och den andra för att jag blev BIG-3. Roligast på utställningen var alla andra hundar som jag träffade och jag hade inte någon lust till att stå stilla när matte tyckte att jag skulle göra det. Träning är det nu inför MyDog säger matte och jag undrar vad det är för något.

Jakt och jaktprov har jag även varit med morsan och syrran på, jättekul tycker jag det är. Fast matte tyckte nog inte på sista provet att det var så kul då det den dagen hittades ca 25 harar och min syrra hitta nog hälften av dem och till sist kunde hon inte hålla sig när matte blåste STOPP men hon var snabbt tillbaka hos matte men det hjälpte ju inte. Istället fick jag nu följa med sista tiden på provet och se på de andra hundarna, oj vad kul de verkade ha. Fast de fanns ju fler som inte riktigt lyssnade heller när det skulle apporteras men varför måste man lämna den där goda, doftande fågeln till sin husse eller matte när man hittat den, förstår faktiskt inte riktigt det.

En tid senare flyttade matte sedan in skogen i vårt vardagsrum, nu har hon blivit tokig var min tanke - en gran inneTungan ute. Inte nog med det, sedan började matte hänga roliga saker i den som jag tyckte var bättre att plocka ner igen. Min matte var ganska arg på mig då det tog väldigt lång tid att få granen färdigklädd, roligast var att bära runt på alla tomtar i hela huset men det gillades inte heller det av matte.

Bästa dagen kom sedan och den kallades julafton. Tidigt denna dag var jag med ute i stallet på grötfrukost och det var jättekul att hälsa på alla som kom dit för att äta. En härlig promenad tog matte och husse med oss i skogen efteråt och det blev mycket bus i snön. Senare på eftermiddagen luktade det extra gott i mattes kök och jag lämnade inte gärna min plats på mattan framför spisen. Min mat toppades denna dagen med lite av det som doftat så gott, mums med köttbullar.

Även juldagen blev det en tur i skogen och då möte vi till min stora glädje syster Rosi och hennes husse. Mycket bus blev det men morsan vår skulle emellanåt styra och ställa som morsor gör, fast vi ville ju bara busa för fullt jag och syrran. Hoppas vi möts igen någon dag så det kan bli mera bus.

 

wickes_jul.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 21 november

Glad igen...

Förra helgen var jag både glad o SUR. Väldigt glad var jag på lördagen då några av mina syskon samt en vorstehkompis var här för andra valpträffen. Bus hade jag ju tänkt mig men det blev det inte utan vi tränade att gå fot både med och utan koppel, inkallning, stanna och gjorde släpspår i min skog. Bäst på släpspåret var min vorstehkompis vid namn Iza, hon spåra som hon aldrig hade gjort något annat innan och hade även med sig kaninen till sin matte. Jag tyckte mitt spår gick bra då det nästan var mitt första.

Lite förvånad blev jag när vi skulle göra inkallning för när matte ropa på mig så kom även mina syskon och jag tyckte det blev lite jobbigt, det var ju jag som skulle till matte och inte alla andra.

Stanna träna vi också och jag är faktiskt ganska bra på det, hur mycket Lars-Göran än försökte få mig att springa efter fågelvingen så gjorde jag inte det utan så fort den lyfte från marken så stanna jag. Till min matte sa Lars-Göran att jag har träffat på mycket fågel och därför var så cool, jag är ju faktiskt med matte, syrran och morsan varje gång våra rapphöns ska matas. En härlig dag var lördagen med alla besöken och träning, trött var jag sedan på kvällen och snarkade i soffan.

Söndag, usch vilken dag, matte tar min syster Vilma med sig och åker till Tidaholm för jaktprov, gissa om jag var sur hela dagen och husse var sur på mig som fick vara hemma med mig. Tillslut kom både matte och Vilma hem igen och jag blev glad.

Denna söndagen har jag haft besök av min syster Rosi som inte bor så långt från mig och vi gick en promenad i skogen med våra mattar och Rosis husse. Även idag skulle det tränas och både jag och Rosi var duktiga, mycket stanna och inkallningar blev det på vår promenad. Jag vet var Rosi bor för när vi går vår promenad på kvällen så går vi förbi hennes hus och jag kan då känna doften av henne, viftar lite extra på svansen och spanar ifall hon är ute och det var hon en kväll denna veckan när vi gick vår kvällspromenad, gissa om jag blev glad.

Wicke 6 månader ute i årets första snö

 

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 12 november

Längtar...

...imorgon kommer några av mina syskon hit och det ska bli så kul. Helst av allt vill jag bara busa men har förstått på matte att det ska vi inte göra utan TRÄNA. Matte har lovat att fotografera oss imorgon så det kommer bildbevis på morgondagens aktiviteter. Jag kan inte lova matte att jag ska vara lydig kanske försöker jag hitta på något bus, får se vad som händer imorgon.

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 6 november

Systra min har varit här...

...och matte hade inte berättat för mig att hon skulle komma. Jag trodde imorse att jag och matte skulle gå en egen promenad då både syrran och morsan fick vara hemma, men vad händer? När jag kommer ut så står syrran Rosi där ihop med sin husse och jag blev så gladGlad så det blev både skall och tjut.

Jag och Rosi fick springa i min skog och det var så kul med mycket bus, snabba var vi. Mitt i allt när vi har som allra roligast och springer o jagar varandra vad tror ni händer? Jo, matte min blåser i pipanObestämd och då har jag lärt mig att man ska sätta sig snabbt. Bäst att lyda tänkte jag snabbt och vänder på en femöring i luften och det gjorde även min syrra.

Matte och Rosis husse hade tydligen kommit överens om att de skulle träna lydnad med oss förstod jag sen senare för det var mycket övningar vi gjorde på vår skogspromenad. Både jag och Rosi var jätteduktiga för vi fick mycket beröm.

Nästa lördag ska vi tydligen träffas igen och då kommer det även fler av mina syskon hit för då ska vi träna säger matte. Rapport om detta får jag nog skriva efteråt, säkert händer det något kul när vi alla träffas.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 20 oktober

Pust å stön...

...draken har flyttat in igen men nu var hon inte arg på min syster eller morsan - utan mig. Idag på vår promenad i skogen blev draken dvs min matte riktigt arg på mig när jag bara skulle rusa iväg när hon släppte mig. Men hjälp, matte sprang ikapp mig samtidigt som hon röt NEJ på mig. Det där nejet har jag kommit på att det ska man passa sig för för lyssnar man inte då så händer det saker. Men jag var ju så sugen på att springa för det hade ju morsan fått göra hela tiden och inte jagSkrikandes.

Beröm fick jag av matte sedan då jag både satt kvar och vänta tills jag fick springa iväg och även kom när matte kalla. Dock har jag kommit på att jag måste hålla koll på matte i skogen för hon håller inte kollen på mig. Idag gick vi på ett nytt ställe och snart insåg jag att det var bäst att hålla kontakten med matte för annars försvann hon. Jag har länge trott att det är matte som håller kollen på mig men har nu förstått att det måste vara tvärtom om jag inte ska bli ensam på min promenad och det vill jag inte. Usch, igår när vi gick i skogen så blev det så mörkt, så mörkt så det är tur att matte hittar bra i skogen för det var inte mycket man såg när vi gick.

Länge sen jag skrev har det också blivit och massor av annat har jag också gjort sen sist. Mest spännande var när jag var med morsan och syrran när de tränade på fågel och även jag fick prova. Jag fatta inte riktigt hur jag skulle stå men kände att det lukta något väldigt gott och gick närmare och plötsligt var det något som då flög upp framför min nos. Automatiskt gick rumpan min i backen och jag satt och tittade undrande på vad det var som flög iväg samt hände.

Många roliga saker får jag följa med på men blir lite sur ibland när jag inte får göra allt som morsan och syrran gör. Extra roligt hade jag en helg för då bodde vi borta ihop med en vizsla pojke och hans matte som heter samma som min, konstigt. Mycket bus hade vi på kvällen i stugan både han, jag och syrran. Morsan hade ingen lust att vara med för hon hade sprungit på fältet hela dagen och tyckte mattes säng var bättre.

Jag och matte en härlig höstdag

Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 22 september

Seeemester...

Väldigt länge sen sist jag berätta något men jag är på semester. Oj, vad mycket kul det har hänt. För snart två veckor sedan åkte vi bil i nästan 17 timmarTungan ute, matte vart skall vi tänkte jag. Först gjorde vi ett stopp i Kristinehamn där min syster Bessie bor. Vad kul vi hade, fullt jage i trädgården och en promenad innan matte, husse och lillmatte Sandra fick fika. Packade in oss i bilen igen och efter några timmar kom vi till en ort som heter Åsarna och där bor brorsan Styx med sin familj. En promenad i skogen bakom deras hus och mycket bus mellan mig och brorsan. En bit upp på stigen visade de oss en stor hög med björnbajs, matte hade glömt kameran i bilen så det blev inget foto.

Lite avundsjuk är jag då Styx och matte Frida kunde göra "High five", jag får träna mig, kul såg det ut. In i bilen igen efter att matte, husse och lillmatte fikat igen. Mörkt började det nu bli ute och ytterligare några timmar i bilen innan vi var framme där vi skulle bo. Långt upp i jämtlandsfjällen hamna vi nu.

Första dagen hade vi sovmorgon för jakten hade inte börjat som morsan och syrran skulle på men senare den dagen packades det ryggsäckar med hundtäcken och diverse saker. Vad händer nuObestämd? Jo, när det blev måndagmorgon så går matte, husse, morsan och syrran iväg utan mig, gissa om jag blev sur när jag fick vara kvar i huset med lillmatte.

Hela dagen var de borta och när de kom tillbaka så var både morsan och syrran trötta och ville vila men jag ville ju leka. Jag fick finna mig i att varken morsan eller syrran ville det och busa med matte istället. Något som luktade väldigt gott hitta jag efter ett tag bak i husses ryggsäck, ripa sa de att det var. Nästa år ska jag tydligen få följa med på det här spännande som morsan och syrran gjorde varje dag utan mig när jag fick vara tillsammans med lillmatte istället.

Efter en vecka började alla packa igen och det lastades på bilen, tidigt i säng hamna jag. Vad är nu på gång? Jo, mattes klocka ringer halvfyra på morgonen och det sista lastades in i bilen och huset städades och sedan bar det iväg.

Efter många timmar kom vi till vår huvudstad och där lämnade vi av lillmatte vid tåget och själva fortsatte vi med bilen en stund till. När jag nästa gång fick gå ut och kissa så var vi vid en jättestor båt, aldrig har jag sett en så stor. Efter ett tag kör matte ombord med bilen och vi letar upp vår hytt på båten. En tupplur tar både jag, husse, morsan och syrran medans matte kollar TV. Gungar väldiga när vi ska vila men jag struntar i det efter ett tag. Först försöker jag dock trots att jag är trött både busa med morsan och syrran men tillslut tar jag mig en tupplur.

Konstigt var det för när vi kommit fram och kört av båten så kommer min lillmatte Linda och syster Vanni. Hur kom de hit egentligenFörvånad? Tydligen hade de åkt en annan båt som gick till samma ställe, nämnligen Sveriges största ö, Gotland.

Morsan och syrrorna har tillsammans med matte, husse och lillmatte jagat och tränat några dagar och hittat andra fåglar som heter fasan och rapphöns. Jag har också fått springa lite och tyckt det varit jättekul. Husse min är dock lite rolig, vet inte om han fick för sig att han skulle vara en fågelhund eller vad han höll på med en dag på fältet. Jag bara titta på honom och sprang till matte.

 Några dagar till ska vi tydligen vara kvar här för att sedan åka den stora båten igen och då ska jag ta mig en tupplur i hytten.

Jag och min syster Bessie har jage Styx och matte Frida gör "High five"
Matte, här kommer jag

Det är jag som är fågelhund, inte du husse...

 

Kommentarer: 1 Permalänk

«första «tidigare Visar 11–20 av 50 inlägg    nästa» sista»
 
stäng