Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: alla inlägg

onsdag 22 januari

Jullediga

har jag och matte varit... jag ifrån min rehabträning och matte från arbetet... hmm... någon dag jobbade hon dock men mesta tiden var hon hemma hos oss och det var mys och promenader.

Innan min julledighet fick jag så mycket beröm på min rehabträning av min sjukgymnast för jag var så duktig. Matte hade nästan tårar i ögonen vid en av mina träningar då jag sprang så fint i vattentrasken och tog ut stegen så fint. Härligast var när sjukgymnasten sa att nu kunde jag få börja springa lös korta stunder och det har jag fått göra. I helgen sprang jag lös ihop med syrran och det var härligt... nu hänger hon inte med längre för jag har fått upp farten.

Min jul var härlig med massor av goda dofter i köket och en STOR gran hade vi i år. Matte fixade och fixade och pyntade i massor. Morsan min var heltokig kan jag säga... hon började dagen innan julafton med att smygöppna paketen under granen då hon trodde att ingen såg henne... men tjii fick hon och mycket skäll av matte.

Morsan var även värst kvällen när det var julklappsutdelning... först öppnade hon sitt och sedan hjälpte hon både mig och syrrorna och därefter började hon hjälpa alla de tvåbenta... helt tokig var hon och de bara skrattade åt henne.

Nu har min stora gran åkt ut och jag undrar lite varför matte först sätter in den och sedan slänger ut den???!!! Men fin var den.

Snart är det dags för min sista gång på rehabträningen och jag hoppas verkligen att det blir så... jag är ju pigg nu och full av spring. Har även förstått att matte redan börjat planera en del och inte bara att halvsyrran min ska ha valpar utan även att jag ska ut på äventyr.

Tjejhelg pratar matte om... bara tjejer... men hallå jag är ju kille!!! Är väl som matte brukar säga "det är bara att gilla läget" och med det får det räcka för idag... nu ska jag inta min favoritplats på stora puffen framför brasan.

Täcke på innan jag får gå ut i kylan

Myser i kökets dofter ihop med syrran Vilma

Promenad på julafton i ösregn men skönt var det

Matte blev utan plats för vi har våra favoplatserKommentarer: 1 Permalänk

onsdag 20 november

Opererad...

är jag... och får nu inte springa som jag vill.

Efter två års tid har de äntligen upptäckt min skada bak i mitt knä som jag fick när jag busade med storasyrran Vilma. Halt har jag varit till och från men inget de upptäckt förrän i somras när matte tog mig till veterinären igen.

En lätt operation trodde de att det skulle bli men det visade sig att så blev det inte... skadan var större än vad de trott. Så nu har de byggt om mitt knä, tagit bort massor av gammalt brosk och stadgat upp alla senorna i mitt knä och nu längtar jag till att kunna springa för fullt igen.

Två månader har gått sedan operationen och den har jag fått tillbringa i stillhet för läkningens skull och nu vill jag att det ska bli full fart igen men matte säger STOPP!!!

Just nu kör matte mig till rehab en gång i veckan och där får jag gå i något som kallas för vattentrask... endast för att bygga upp mina muskler igen. Jag kan säga att det är tråkigt, riktigt tråkigt att springa i detta badkar... sist slängde de leksaker åt mig som jag skulle apportera för att tycka det skulle vara roligare med dessa övningar... ok, jag apporterade endast för att matte sa så åt mig att göra... jag kan ju mitt apportkommando.

Jag längtar till den dagen när jag får springa fritt igen kan jag säga!!!

IMG_0292.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0303.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 16 maj

Vilar...

mig i form gör jag just nu... matte dammsuger, min morsa och syrra sover i var sitt hörn. En skön promenad har vi haft innan och det blev bad... så skönt i denna värmen som nu kom.

Vilar i form gör jag då jag hört matte säga att på söndag ska jag på träning och sedan hela nästa helg!!! Åter igen har matte inte frågat mig utan bara bestämt... men, men får se hur samarbetsvillig jag är.

DSC_0502.JPG

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 12 maj

Björnkompis...

inte mitt val men mattes... pust... tror inte att matte skulle önska sig att jag hittade en nalle i verkliga livet.

Igår var jag hela dagen med matte på Elmia Game Fair i Jönköping... jag och matte jobbade i SVK Småland/Östergötlands monter och dess emellan så gick vi och tittade bland alla montrarna och kom då till en där det fanns en stor björn. Rädd för honom var jag inte utan gick bara fram och nosade på honom... tyckte att det var konstigt att han inte ville leka med mig... spännande skinn fanns det där också och det jag ville bita i hela tiden var ifrån gråben men jag fick inte det för matte.

Fotografera mig ihop med björnen ville matte och satte mig i famnen på honom... tänk ifall jag också kunde fått haft en åsikt om detta men icke. Det var inte bara matte som fotograferade mig utan även de som var i montrarna då de tyckte att jag såg så SÖT ut där jag satt med björnen!!! 

IMG_0179.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 2 april

Tjänstledigt

har jag haft lääääääääänge och det har inte jag bestämt utan matte. Riktigt överens har vi inte varit men jag har inte fått skriva något på länge.... men nu är jag på gång igen.

Massor har hänt i mitt liv sen sist men inget har jag fått berätta. Under hösten fick jag inte starta på något prov för matte och jag kan säga att sur var jag över det... matte bestämde igen!!! För några veckor sedan åkte jag ihop med syrrorna och deras mattar på fält-KM och till mattes stora förvåning så har jag börjat springa. Ännu gladare blev matte då jag spontant släppte det rådjur som jag stötte ut ifrån ett av märgelhålen... en bit efter var jag men sedan tyckte jag att det var roligare att kolla vad matte gjorde än att fortsätta efter... vet ju aldrig vad hon hittar på. Extra stolt över mig var matte också för ett tag sedan då vi var på utställning och jag fick den ena rosetten efter den andra och vann massor av priser till matte... jag fick extra gott den kvällen kan jag säga.

På gång är jag nu... och att något ska hända snart igen har jag förstått då matte packar... ska bli spännande och se vart vi åker denna gång och vad vi ska göra. Undra om det är mer nya kompisar jag ska få träffa eller vad som ska ske.

Full fart i livet

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 7 augusti

Sjukskriven...

har jag varit... usch och fy säger jag bara. Matte tog mig till veterinären för jag haltat emellanåt men de kunde inget hitta, inga fästingsjukdomar hade jag heller... trots att det knäppte rejält i min knäled när veterinären undersökte mig. Han tyckte jag skulle röntgas och det tyckte matte också... blä, att inte jag fick ha ett ord med om detta... en spruta fick jag och sedan vet jag inte vad som hände men jag tror att matte var med hela tiden för hon fanns där ju när jag somna och sedan när jag vaknade igen.

Så trött var jag hela den dagen och ganska vinglig av mig... det var inte lätt att gå ut och kissa den dagen kan jag säga.

Nu äntligen är jag med igen, vi tränar vatten, spår och cyklar massor. Jag blir så glad och hoppig när matte plockar fram min cykelsele... älskar och springa ihop med syrran min. Morsan min får nu springa ihop med husse för han har nu skaffat sig en riktig cykel. På en av våra morgonrundor filmade matte mig och syrran... tror dock inte att det var lätt för det går undan när vi springer... matte behöver emellanåt inte använda sina trampor för jag och syrran fixar sådan fart så matte tar till bromsen istället. (dubbelklicka på bilden så startar filmen)

 

Kommentarer: 2 Permalänk

onsdag 20 juni

På rätt kurs...

Vi är inte på kollisionskurs, jag och matte längre men vi haft en tuff period då våra åsikter gått isär om det mesta men nu är vi på G.

En egen helgtripp gjorde vi för ett tag sedan och då reste vi till pappa min... oj, vad jag gillade det, ensam med matte en hel helg utan både morsan och syrran, bara jag och matte som delade egen säng och hus. Vi fick ett eget hus i trädgården hos pappa min och där myste vi i två dagar... första natten kom matte dock inte på hur man stängde dörren så det blev en speciell sovställning för mig... med koppel på.

Vi tränade spår, apportsök och vattenapport och det gillade jag. Undra dock när matte skicka iväg mig på fritt apportsök vad hon då tänkte... hon visa mig vägen rakt in i en tät häck men jag forcerade den och ut kom jag först med en kanin och sedan en till.

Friserad blev jag också av pappas matte och det tyckte min matte var onödigt men lillmattes kommentar när jag kom hem var "Oh, vad fin han är nu".

Lugn som en filbunke var jag på båtresan både dit och hem tyckte matte trots att det fanns både en och annan hund som skällde på mig i hundsalongen. Jag la huvudet i mattes knä och matte läste sin bok och så var det hela ditresan... matte lämna mig dock ett kort ögonblick men hade ögonen på mig för jag låg lös på bänken medan matte hämtade mat till sig... suck, jag fick inget förrän vi kom fram till farsan min... jo, vatten fick jag. På hemresan fick jag besöka tjejerna i informationen för matte skulle handla i taxfree och ville inte lämna mig ensam i hundsalongen... väldigt trevlig tyckte de att jag var för de berätta det för matte min.

Lite motgångar har vi som sagt haft men nu gillar jag när vi tränar... matte har börjat köra dirigering på vattnet med mig... morsans korta träningsvatten för elitklass har jag faktiskt klarat två gånger om. Räv har vi dock inte apporterat utan hållit oss till hare 4 kg och idag hade jag bråttom när jag skulle hämta den... full fart ut och jag kom så stolt tillbaka med den.

DSC_0093.JPG

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 15 maj

I onåd...

Jag och matte har inte varit sams på ett tag... matte sur för att jag inte springer som hon vill men när jag väl springer efter roliga saker som jag hittar... harar... då blir matte både SUR och ARG... fattar inte varför, för då springer jag... förstår inte hur den ekvationen går ihop!!!

Till Danmark reste vi ju för några veckor sedan och många var vi i bilen... bästa polarn Vinna, hennes farsa Jackson och så sonen Jäger. Innan vi lämna vårt land så mötte vi upp en kompis till och hon var halvsyster med Vinna, nämnligen Hazel.

Jag tyckte helgen var jätterolig men matte var mest sur på mig... hela tiden!!! Härliga fält fanns det och MÅNGA HARAR.

Tycker egentligen att jag är den som ska vara sur för jag fick dela min matte med grabbarna på natten... alla tre snarka vi och sov i mattes säng men när det blev för varmt så hitta jag mig en egen plats.

Tror dock nu att matte inte är riktigt lika sur på mig längre för nu har vi börjat träna igen och även haft besök av systra min. Apport både på land och vatten har vi övat oss på och olika kommandon. I helgen som gick tyckte matte att jag var duktig för jag tog hennes UT-kommando och hämtade apport långt bort... lite sakta gick det ut men när jag väl fann apporten så hade jag brått tillbaka till matte.

Nu pratar matte om pappa och jag fattar inget??? Undra vad som är på gång nu!!!

DSC_0528.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 8 april

Påskharen...

har jag inte hittat MEN hararna i Skåne hitta jag när jag och matte var där förra helgen. Matte säger att det är den enda genen som hon tycker att morsan skulle låtit bli och ge mig... hahaha.

Kul hade jag i Skåne... mycket träning både på fältet och apporteringsövningar... nya kompisar träffa jag också. Full rulle var det i mitt hus då jag och matte bodde ihop med tre andra tjejer och deras hundar... för det var ju tjejhelg. Dennis, Scilla och Dina... alla münstrar precis som mig... de bodde jag ihop med och vi busa på kvällarna. Den ena tjejen lukta väldigt gott och min matte sa att hon ska nog till att börja löpa... för jag var väldigt intresserad.

Springa har jag nu äntligen till mattes stora glädje börjat att göra... så mycket så att matte fick ibland vissla in mig då jag ville gå iväg stort på fältet.

Många nya tips på apporteringsövningar har matte fått så nu har hon nästan tränat lite med mig varje dag... gott är det för matte tränar mig med köttbullar!!!

När vi kom hem på söndagen så var det något som lukta väldigt gott även hemma hos mig... syrran löper!!! Lika tråkig som morsan min har hon dock blivit och talar om för mig att jag kan gå någon annanstans... hon är inte intresserad av mig trots jag fjäskar för henne.

Snart ska jag och matte packa igen... viktigast då är att matte inte glömmer mitt pass har hon sagt... oj, vart ska vi nu tro???

Jag och syrran Vilma

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 29 mars

Äventyr...

ska jag på... hela helgen... bara jag och matte. Matte packar bara mina saker och hennes... morsan och syrran är avundsjuka men jag är glad - egen helg med matte. Bara tjejer hela helgen... för jag hört matte säga att husse får inte åka med, det är tjejhelg... tjejer det gillar jag. Fast jag vet inte vart vi ska men spännande ska det bli... lovar... rapport kommer om vad vi gjort och var vi varit.

Luktar gott?!

Kommentarer: 0 Permalänk

«första «tidigare Visar 41–50 av 50 inlägg   
 
stäng